کمیک استریپ

آشنایی با تاریخچه غنی کمیک استریپ

تاریخچه-کمیک

کمیک از کجا شروع شد؟

نقاشی‌ به سبک کمیک به دههٔ نوزدهم میلادی برمی‌گردد در آن زمان این تصاویر به شکل سرگرمی بصری در روزنامه‌ها و مجلات ظاهر می‌شدند. یکی از اولین و تأثیرگذارترین این اثرها، “کودک زرد” بود که در سال ۱۸۹۵ توسط ریچارد اف. اوتکالت ساخته شد. تاریخچه کمیک بیانگر آن است که انتشار این کمیک راه را برای سایر هنرمندان پی‌نماگر هموار ساخت.

افزایش محبوبیت پی‌نما

در اوایل قرن بیستم، سبک کمیک محبوبیت بیشتری پیدا کرد. روزنامه‌ها به جذابیت این داستان‌های تصویری پی برده و به منظور جلب خوانندگانی بیشتر، آن‌ها را به صورت منظم منتشر می‌کردند. ظهور چاپ رنگی، مخاطبین را بیش از پیش مجذوب دنیای کمیک کرد.

در دهه‌های ۲۰ و ۳۰ میلادی، بخشی از روزنامه‌ها به “کمیک” اختصاص داده می‌شد که علاقمندان خاص خود را داشت. در آن زمان کمیک‌های معروفی مانند “پاپای” نوشته ای.سی. سیگار و “بلاندی” نوشته چیک یانگ، شهرت گسترده‌ای را بدست آوردند و محبوبیت این رسانه را درپی داشتند. همچنین کمیک‌های طنز و سیاسی مانند “لیتل نیمو در سرزمین خواب” اثر وینسور مک‌کی و “کریزی کت” نوشته جورج هریمنن نیز گروه خاصی را به خود مشغول کرده بود.

مخاطبان کمیک‌ها چه کسانی بودند؟

تاریخچه کمیک نشان می‌دهد در ابتدا کمیک‌ها به خوانندگانی از تمامی سنین اختصاص داشتند اما با گذر زمان، برخی از آن‌ها میان گروه‌های سنی خاصی جا افتادند. برای مثال در آن دوره، نوجوانان به کمیک استریپ‌ خاصی که محور آن زندگی دانش‌آموزان دبیرستانی بود علاقه نشان می‌دادند، زیرا شخصیت‌های دل‌نشین و طنز این کمیک با خوانندگان جوانش ارتباط نزدیکی برقرار می‌کرد.

با گسترش این صنعت، کمیک‌هایی برای مخاطبان بزرگسال نیز ظاهر شدند. داستان‌هایی مانند “دونزبری” نوشته گری ترودو به مسائل سیاسی و اجتماعی می‌پرداخت و داستان‌های گری لارسن که طنز و غیرمعمول بودند مخاطبین جدیدی را جذب خود می‌کرد.

کمیک‌های محبوب جهانی:

  • “آستریکس” (ساخته رنه گوسینی و آلبر اودرزو): این کمیک تاریخی فرانسوی شامل داستان‌های ماجراجویی آستریکس، جنگجوی باهوش گالی و همراهش اوبلیکس در مقابل اشغال رومی‌ها بود.
  • تن‌تن” (ساخته هرژه): این نقاشی معروف بلژیکی ماجراهای جهان‌گردی تن‌تن، خبرنگار نوجوان و سگ وفادار او، اسنوی را روایت می‌کرد.
  • “دورایمون” (ساخته فوجیکو اف. فوجیو): اثری ژاپنی که حول محور گربه‌ی رباتی از زمان آینده به نام دورایمون بود که پسر جوانی به نام نوبیتا را با استفاده از وسایل خاص خود راهنمایی می‌کرد.
  • “مافالدا” (ساخته کینو): نقاشی دوست‌داشتنی آرژانتینی که داستان دختر جوانی به نام مافالدا را روایت می‌کرد که درباره پیچیدگی‌های دنیا، صلح و روابط انسان‌ها میاندیشید.
  • “اوگی و ملخ‌ها” (ساخته ژان-ایو رمبو): کمیک طنز فرانسوی که داستان مبارزه‌ی دائمی بین اوگی، یک گربه تنبل و سه ملخ شیطان‌صفت را روایت می‌کرد.

پی‌نما از زمان شروع تاکنون، به یک پدیدهٔ جهانی تبدیل شده‌ است و جذابیت آن نوجوانان و خوانندگانی از تمام سنین را به خود جلب کرده و با داستان‌، طنز و روایت‌های جذاب خود، همچنان به عنوان یکی از سبک‌های مورد توجه به کار خود ادامه می‌دهد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *